open-navfaktor-logo
search
Početak kampanje
Pirić iz Repnika: Vrijeme je za Pokret demokratske akcije
Općinski odbor Pokreta demokratske akcije Banovići sinoć je u Mjesnoj zajednici Repnik započeo sa održavanjem predizbornih skupova.
06.09.2022. u 09:05
get url
text

Na predizbornom skupu prisustvovalo je više od hiljadu simpatizera, aktivista i članova stranke, saopćeno je iz PDA.

U skladu sa sloganom Pokreta demokratske akcije "Rad, odgovornost, ekonomija, sigurnost" prisutnima se obratila Elzina Pirić, predsjednica PDA i kandidatkinja za Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

- Samoodrživ razvoj Bosne i Hercegovine koji je utemeljen na geografski balansiranom i ravnomjernom razvoju s konkurentnom ekonomijom osigurati će nova zapošljavanja, kao i društveni napredak sa posebnom pažnjom na zaštitu i unapređenje kvaliteta životne sredine. Politika ravnomjernog razvoja, što je temelj programskih ciljeva Pokreta demokratske akcije, omogućiti će ravnomjernu raspodjelu javnih prihoda u Bosni i Hercegovini, stvaranje privredne infrastrukture potrebne za profitabilnu proizvodnju, kao i stvaranje socijalne infrastrukture za dostojan i dosljedan život svih stanovnika u svim dijelovima Bosne i Hercegovine. Moramo jačati prijateljske odnose sa državama članicama Evropske unije, Sjedinjenim Američkim Državama, članicama Vijeća sigurnosti i ostalim državama u regionu, kao i ostalim državama koje doprinose razvoju Bosne i Hercegovine. Uz podršku svih nas iz ujedinjenje opozicije nakon 2. oktobra, izborom bošnjačkog člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića, čiji su dokazani stavovi i političko iskustvo usmjereni ka očuvanju svih vrijednosti Bosne i Hercegovine, učinit ćemo Bosnu i Hercegovinu boljom i prosperitetnijom za život svih nas. Vrijeme je za rad, odgovornost, ekonomiju i sigurnost. Vrijeme je za Pokret demokratske akcije - rekla je Pirić.

Prisutnima se obratio i Nijaz Mezetović kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona ispred OO PDA Kladanj.

- Pokret demokratske akcije 2018. godine je u Kladnju pobijedio na izborima, pobijedili smo i na Lokalnim izborima 2020. godine, svi ti uspijesi i sve te pobjede bile su pod vodstvom dr. Mirsada Kukića. Mi ćemo i ove godine u Kladnju biti pobjednici na izborima - poručio je Mezetović.

Kandidat za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine Mirsad Bećić kazao je da cilj Pokreta demokratske akcije da ostvari političke promjene na svim nivoima vlasti.

- Cilj Pokreta demokratske akcije jeste da u širem kontekstu na svim nivoima vlasti ostvare političke promjene, kako bi država Bosna i Hercegovina brže ostvarila potrebne reforme na putu ka Evropskoj uniji i i ubrzala svoj ekonomski razvoj. PDA je opredijeljena za integraciju i članstvo Bosne i Hercegovine, kao cjelovite i demokratske države, u NATO savez i Evropskoj uniju. Jedan od glavnih razloga zbog kojih se Pokret demokratske akcije zalaže za pristupanje Bosne i Hercegovine NATO-u je efikasnost i ekonomičnost sistema kolektivne odbrane. Prijemom u NATO, Bosna i Hercegovina dobija najveću moguću zaštitu od klasičnih i asimetričnih prijetnji, a istovremeno nije prisiljena sama razvijati i finansirati sve vojne sposobnosti koje zahtijevaju savremeni odbrambeni sistemi. Članstvom u NATO, Bosna i Hercegovina će sa relativno manjom vojnom silom, postati dio najsnažnijeg vojnog saveza na svijetu. Zato članstvo u NATO-u je prioritet PDA i najbolja garancija da se više niko neće usuditi ugroziti sigurnost Bosne i Hercegovine - kazao je Bećić.

Kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona Mehmed Hasanović poručio je:

- Svi zajedno krećemo u borbu za opstanak, da se borba za odlučivanje i snaga kod donošenja odluka o Banovićima vrati u Banoviće, borba za opstanak Rudnika, razvoj privatnog sektora, razvoj Općine Banovići, Tuzlanskog kantona i jedine države BiH.

Prisutnima su predstavljeni kandidati OO PDA Banovići za sve nivoe vlasti: Lejla Ćebić-Đerzić, Mehmed Hasanović, Belma Brigić-Softić i Midhat Husić za Skupštinu Tuzlanskog kantona, Elzina Pirić i Rasim Dostović kandidati za Zastupnički dom Parlamentara Federacije BiH i Mirsad Kukić i Mirsad Bećić kandidati za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Heregovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.