open-navfaktor-logo
search
Školarci u klupama
Počelo drugo polugodište u RS-u, iz policije upozorili vozače da voze oprezno blizu škola i vrtića
Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a apeluje na vozače motornih vozila da povećaju opreznost u blizini škola i vrtića, s obzirom na to da od danas u entitetu RS počinje drugo polugodište i da će na putevima biti povećano prisustvo djece.
23.01.2023. u 09:04
get url
text

Kao i prethodnih godina, ovim povodom policijski službenici će biti prisutni u blizini škola te preventivnim djelovanjem spriječiti ugrožavanje djece u saobraćaju. Također, policijski službenici će po potrebi regulisati saobraćaj, sankcionisati učinioce prekršaja i organizovati uklanjanje nepropisno parkiranih vozila, saopćio je MUP RS-a.

- Posebno skrećemo pažnju vozačima na povećanje opreza tokom vožnje za vrijeme loših vremenskih uvjeta i smanjene vidljivosti, te da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima na putu. Ujedno, savjetujemo roditelje da djecu, naročito nižih razreda, upoznaju sa saobraćajnim pravilima, da ih upozore da ne pretrčavaju kolovoz, da hodaju pažljivo u koloni jedan iza drugog pogotovo na mjestima gdje nema trotoara, da koriste obilježene pješačke prijelaze, a ukoliko ih nema, da koriste najkraći put, te da ga prelaze samo kada u blizini nema motornih vozila - saopćio je MUP RS-a.

Podsjećaju da je dužnost svih učesnika u saobraćaju da poštuju zakonske propise, kako bi svoju i sigurnost drugih učesnika u saobraćaju podigli na viši nivo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.