open-navfaktor-logo
search
NUBBiH
Pogledajte virtualnu prezentaciju ZOI '84
Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine pripremila je virtualnu prezentaciju povodom obilježavanja 40 godina Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu (ZOI '84).
08.02.2024. u 14:54
get url
text

- Ova posebna prilika nas vraća u vrijeme kada je Sarajevo bilo domaćin jednog od najvećih sportskih događaja na svijetu. Olimpijada u Sarajevu 1984. godine bila je ne samo sportski spektakl, već i prilika za promociju mira, prijateljstva i međunarodne saradnje - saopćili su iz Biblioteke.

Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH u svojim fondovima čuva vrijedne materijale koji dokumentuju historiju XIV zimskih olimpijskih igara u Sarajevu (ZOI '84).

- Kroz našu prezentaciju, želimo oživjeti duh tog vremena i podsjetiti svijet na važnost sporta u povezivanju ljudi i kultura. Naša virtualna prezentacija predočit će vam neke zanimljive priče i saznanja o ključnim trenucima Olimpijade u Sarajevu. Uživajte u istraživanju fondova Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH i otkrijte bogatu historiju XIV zimskih olimpijskih igara u Sarajevu (ZOI '84) - poručili su.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.