open-navfaktor-logo
search
Reakcija IGK
Pokušaj zločinca Karadžića i njegove antibosanske koalicije predvođene Srbijom i Rusijom nagrada arhitekti genocida
Anticivilizacijski pokušaj presuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića i njegove antibosanske koalicije predvođene Srbijom i Rusijom da izbjegne služenje doživotne robije zbog počinjenog genocida i četiri zločinačka poduhvata u kojima je bio jedan od glavnih planera je nagrada arhitekti bosanskog genocida, nagrada planeru, organizatoru i izvršiocu genocida čime se legalizira i legitimizira agresija i genocid.
31.10.2022. u 16:32
get url
text

Saopćeno je ovo iz Instituta za istraživanje genocida Kanada (IGK) povodom, kako su naveli, informacije da Srbija i Rusija pokušavaju omogućiti ratnom zločincu Radovanu Karadžiću da ne služi kaznu.

- Kontinuirani pokušaji antibosanske koalicije predvođene Rusijom i Srbijom da se najvećem ratnom zločincu poslije holokasuta izbjegne doživotna robija još jednom opominje da je u eri zaštite ljudskih prava i sloboda u modernoj Evropi i civilizovanom svijetu moguće bez ikakvih problema izvršiti najstrašnije zločine protiv čovjeka, civilizacije, zločine agresije, genocida, i kasnije nagraditi arhitekte tih zločina. To je nastavak genocida drugim sredstvima, ali i kršenje Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida. Konvenciju i međunarodno pravo tako činimo besmislenim čime se podstiče i motiviše vršenje genocida i nekažnjavanje idejnih tvoraca i izvršilaca zločina genocida.

VEZANI TEKST - Udruženja žrtava u dopisu zvaničnicima: Karadžić pokušava izbjeći služenje doživotne kazne

Ljudska prava su odavno postali samo "oružje" moćnih nacija, "oružije" koje je uništilo moral, deklasiralo Ujedinjene nacije, ponizilo istinu i pravdu. To "oružije" kontinuirano koristi antibosanska koalicija u svome anticivilizacijskom pokušaju negiranja države BiH, ali i historijskih, naučnih i sudskih činjenica o genocidu i udruženim zločinačkim poduhvatima - navedeno je iz IGK.

Istakli su da "antibosanskoj koaliciji treba biti jasno da je BiH opstala u svim ponorima civilizacija jer nudi alternativu ljudskoj moralnoj bijedi, alternativu zvanu Ideja Bosne i Bosanski duh".

- Na potezu je antibosanska komponenta da se konačno uzdigne iz vlastitog zločina prema drugom, ali i prema sebi, i priznanjem zločina, pokajanjem za zločin pokaže da još ima šanse da bude u zagrljaju Ideje Bosne i Bosanskog duha.

Internacionalni ekspertni tim IGK šalje poruku svijetu da upotrebom svih političkih sredstava utiče na Srbiju i Rusiju da prestanu negirati genocid u Srebrenici. Svijet treba da odbije i potpuno ignoriše antibosansku koaliciju koja kontinuirano podržava ratnog zločinca Radovana Karadžića. Najbolji način borbe protiv antibosanske koalicije prevođene Srbijom i Rusijom je usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici od strane Generalne skupštine UN-a. Istovremeno to je moralna obaveza svjetske organizacije pod čijom zastavom je izvršen genocid u Srebrenici i čiji izvršni organ, Vijeće sigurnosti je sramnim ruskim vetom odbio rezoluciju o genocidu u Srebrenici - saopćeno je iz IGK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.