open-navfaktor-logo
search
Borba protiv korone
Pomoć bh. građana iz Australije: Suvad donirao respirator, Boštjan antibaketrijski tunel...
Akcija prikupljanja pomoći Bosni i Hercegovini u borbi protiv pandemije koronavirusa koju su pokrenuli Ambasada Bosne i Hercegovine u Kanberi i Bosnian Business Club - Sydney je polučila prve rezultate.
12.05.2020. u 12:11
get url
text

Nakon što je uplaćen novac kompaniji u Lukavcu, jučer je postavljen antibakterijski tunel na ulazu u Kliničku bolnicu u Zenici, a do kraja sedmice će biti postavljen u Konjicu, saopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine (MVPBiH).

Iz MVP-a zahvalili su (abecednim redom) donatorima Sanelu Begiću, Mirsi Gariboviću, Enveru Hotu, Safetu Hrnčiću, Kasimu Salagiću, Amiru Šahinoviću i drugima koji su svojim novcem pomogli ovu akciju. Akcija prikupljanja sredstava se nastavlja dok traje vanredno stanje u Bosni i Hercegovini.

- Pored ove akcije, pomoć BiH su uputili i Boštjan BoB Alešević iz Melbournea donirajući antibakterijski tunel za bolnicu u Bužimu, Suvad Kovač iz Gold Coasta koji je donirao respirator za bolnicu u Mostaru, kao i Amir Šahinović koji je donirao medicinsku opremu i zaštitne maske u rodno Visoko - navodi se u saopćenju. 
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.