open-navfaktor-logo
search
Drugi šleperi čekaju
Pomoć narodu Gaze: Dva kamiona Pomozi.ba prelaze granični prijelaz Rafah
Dva kamiona od ukupno sedam koliko je Udruženje Pomozi.ba prije sedam dana iz Egipta poslalo prema Gazi, upravo prelaze granični prijelaz Rafah.
05.02.2024. u 15:00
get url
text

- Riječ je o kamionima sa brašnom, dok su preostali šleperi u kojima se nalaze paketi sa hranom i vodom i dalje na graničnom prijelazu, te se nadamo da će i oni što prije doći do stanovnika Gaze koji su u enormnoj potrebi za najosnovnijim prehrambenim potrepštinama - kazala je za Anadoliju Maja Arslanagić-Hrbat, glasnogovornica Udruženja Pomozi.ba.

Ovo je drugi dio njihove humanitarne pomoći koji do Gaze stiže kamionima iz Egipta.

- U decembru prošle godine smo poslali pet, a sada još sedam kamiona. Pored pomoći koja do Gaze stiže kamionima, na račune tri partnerske organizacije Rahma Austria, Swiss Barakah Charity i NATUF for Environment and Community Development u nekoliko navrata smo slali i novčana sredstva od kojih je u južnom dijelu Pojasa Gaze podijeljena pomoć u vidu hrane, vode i medicinskih potrepština - rekla je Arslanagić-Hrbat.

Ukupna vrijednost humanitarne pomoći koja je putem Pomozi.ba do sada došla do Pojasa Gaze iznosi 852.026,51 KM.

Ovo udruženje i dalje nastavlja sa aktivnostima kako bi pomogli narodu Palestine, a svi koji se žele priključiti ovoj akciji mogu donirati sredstva putem web platforme www.pomoziba.org, uplatama putem bankovnih i PayPal računa, te pozivom na telefonski broj 17006 kojim se doniraju dvije konvertibilne marke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.