open-navfaktor-logo
search
Presuda
Pomoćnici načelnika Novog Sarajeva uvjetna kazna za zloupotrebu položaja
Kantonalni sud u Sarajevu pravosnažnom presudom proglasio je krivom Belmu Ključo-Vlašić, pomoćnicu općinskog načelnika i rukovoditeljicu Službe za oblast prostornog uređenja i urbanizma Općine Novo Sarajevo, zbog krivičnog djela - zloupotreba položaja ili ovlaštenja, te joj izrekao uvjetnu kaznu.
10.03.2023. u 11:43
get url
text

Ključo-Vlašić je osuđena na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, s tim da se se kazna neće izvršiti ukoliko osuđena u roku od pet godina ne počini novo krivično djelo, objavljeno je na službenoj stranici Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS).

Kako iz Tužilaštva navode, Belma Ključo-Vlašić je u toku 2013. godine bez pravomoćne odluke kojom se odobrava gradnja, tačnije, na osnovu nezakonite izmjene klauzule u Rješenju o građenju omogućila investitoru izvođenja radova na izgradnji stambeno-poslovnog objekta u ulici Radnička bb u vrijednosti višoj od milion KM.

- Na taj način je i onemogućila Službi za inspekcijske poslove blagovremeno djelovanje u cilju sprječavanja izgradnje stambeno-poslovnog objekta - navode iz Tužilaštva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.