open-navfaktor-logo
search
Sud BiH
Ponovo odgođen nastavak suđenja u predmetu "Respiratori"
Nastavak suđenja u predmetu "Respiratori", koji je bio zakazan za sutra u Sudu Bosne i Hercegovine, ponovo je odgođen, potvrdila nam je Marsela Bajramović, advokatica suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite FBiH Fahrudina Solaka, jednog od optuženih.
24.06.2021. u 10:55
get url
text

- Ročište je odgođeno za 2. juli. Ne znam zbog čega je odgođeno - dodala je Bajramović. 

VEZANI TEKST - Tužilaštvo prezentiralo kako je došlo do zamjene tipa respiratora koji su nabavljeni preko Srebrene maline

Radi se o predmetu u kojem su optuženi federalni premijer Fadil Novalić, Solak, zatim dopremijerka i federalna ministrica finansija Jelka Milićević te vlasnik firme Srebrena malina Fikret Hodžić.

Sudi im se zbog nabavke kineskih respiratora ACM 812A za 10,5 miliona KM, koje je za potrebe Federacije BiH u vrijeme pandemije koronavirusa nabavila Srebrena malina.

Ovo je drugi put da je ročište odgođeno. Nakon nastavka suđenja 4. juna, novo ročište je bilo zakazano za 16. juni, da bi bilo odgođeno za sutra, 25. juna. Na ročištu koje je odgođeno bilo je planirano da Tužilaštvo Bosne i Hercegovine nastavi sa izvođenjem materijalnih dokaza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.