open-navfaktor-logo
search
PU Banja Luka
Potvrđeno pisanje Faktora: Podnesen izvještaj protiv Vojina Mijatovića zbog zloupotreba
PU Banja Luka saopćila je danas da su podnijeli izvještaj protiv dvije osobe zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja. 
24.02.2022. u 13:12
get url
text

VEZANI TEKST - Vojin Mijatović osumnjičen za zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja

Kao što smo ranije objavili iz izvora istrage, jedan od osumnjičenih je potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović. Sumnja se da je zloupotrijebio službeni položaj dok je bio direktor Ekonomskog instituta Banja Luka. 

Mijatović se sumnjiči da je obavljajući poslove direktora javnog preduzeća u Banjoj Luci iskoristio svoj položaj na način da je angažovao neovlaštene osobe koje su izvršile vještačenje, a što je suprotno Zakonu o vještacima RS-a, a nakon čega je i potpisao nalaz i mišljenje koji su sačinile navedene osobe.

Osim njega, policija je podnijela izvještaj i protiv B. M. iz Banje Luke zbog istog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

- B. M. se sumnjiči da je navedeno krivično djelo počinio u toku 2016. godine obavljajući poslove direktora akcionarskog društva iz Banje Luke, zloupotrebom službenog položaja, društvu ograničene odgovornosti iz Banje Luke pribavilo protivpravnu imovinsku koristi u iznosu od 7.077.524,48 - saopćeno je iz Policijske uprave.

Vojin Mijatović je od 2014. do 2016. godine bio direktor Ekonomskog instituta u Banjoj Luci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.