open-navfaktor-logo
search
Stranačke odluke
Povjereništvo SDP-a TK i zvanično se oglasilo o isključenju Vujovića, Tokića, Šakića i Brkića
Povjereništvo Kantonalne organizacije će nastaviti započete aktivnosti u procesu konsolidacije SDP-a u Tuzlanskom kantonu do održavanja Izvještajno-izborne konferencije u septembru 2019. godine, navodi se u saopćenju
24.07.2019. u 10:34
get url
text

Povjereništvo Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla i zvanično je saopćilo da je Glavni odbor SDP-a BiH, na sjednici održanoj 20. jula, potvrdio Odluku Povjereništva KO SDP BiH Tuzla o isključenju iz SDP Žarka Vujovića i Huseina Tokića.

-Na istoj sjednici Glavni odbor SDP BiH je raspustio organe Općinske organizacije SDP BiH Lukavac i uveo Povjereništvo u sastavu: Hasan Tokić, šef Povjereništva, Mirela Memić, Zlatan Čufer, Edhem Muftić, Adem Mahovkić, Munib Efendić, Kenan Omerdić, Mujo Softić, Izet Beganović, Samela Hodžić, Hasan Ibrakić, Emin Mahovkić i Spomenko Kulić.

Povjereništvo Općinske organizacije SDP BiH Lukavac je, na sjednici održanoj 22.7.2019. godine, isključilo iz SDP-a BiH Sulejmana Brkića koji je, suprotno politici SDP-a i Statutu SDP-a, prihvatio dužnost ministra unutrašnjih poslova u SDA-ovoj Vladi Tuzlanskog kantona.

Takođe, i Mustafa Šakić iz Gradačca koji je izabran za ministra poljoprivrede u SDA-ovoj Vladi TK je brisan iz evidencije članstva SDP BiH.

˝Povjereništvo Kantonalne organizacije će nastaviti započete aktivnosti u procesu konsolidacije SDP-a u Tuzlanskom kantonu do održavanja Izvještajno-izborne konferencije u septembru 2019. godine - saopćio je šef Povjereništva KO SDP Tuzla Dževad Hadžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.