open-navfaktor-logo
search
Ministar se pohvalio
Prali ulice Sarajeva neposredno nakon protesta: Zbog Bh. povorke ponosa, SFF-a ili...?
LGBTIQ protest poznat pod nazivom Bh. povorka ponosa, tek što je završen u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a kamioni Kantonalnog komunalnog preduzeća RAD već su se našli na ulicama. Peru li ulice iza demonstranata, ili peru savjest NiP-ovaca, ili zbog održavanja Sarajevo film festivala, pitanje je. 
14.08.2021. u 16:20
get url
text

Naime, iz vladajuće stranke Narod i pravda deklarativno ne podržavaju Povorku ponosa i sve što uz to ide, dok suštinski u Vladi podržavaju njeno održavanje zarad koalicionih odnosa sa Našom strankom i SDP-om. I za hatar zapadnim ambasadama, podrazumijeva se. 

Tek što je skup na Trgu Bosne i Hercegovine završen Enver Hadžiahmetović (NiP), ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, je na Facebooku objavio snimke kamiona. 

- Bravo Radovci... Sarajevo može biti samo čist grad - poruka je koju je ministar objavio uz snimke.

Čitateljima ostavljamo na prosudbu šta je zapravo ministar (ne)svjesno ili nespretno kazao, a imajući u vidu cijeli kontekst, tačnije protest koji je održan baš na mjestu gdje su kamioni snimljeni.

 

Na čelu KJKP RAD je Vera Arnautović, kadar Naše stranke. 

Da stvar bude zanimljivija, na kamionima piše da su donacija Evropske unije, čiji je ambasador Johann Sattler, šef Delegacije EU, danas prisustvovao protestima. 

Iako je i KJKP Rad na svojoj stranici objavio vijest o pranju ulica, gdje se navodi da "moraju napomenuti da ekipe KJKP RAD d.o.o. Sarajevo u skladu sa dogovorom, a povodom Sarajevo film festivala, ulice užeg centra Sarajeva peru i mašinski čiste dva puta dnevno, otpad se češće odvozi, a na lokacijama na kojima se održavaju manifestacije se redovno vrši ručno čišćenje", slika koja je poslana u javnost je da su ulice čistili neposredno nakon i baš zbog Povorke. 

Uostalom akcija čišćenja u izvedbi KJKP RAD neodoljivo podsjeća na onu od pretprošle godine nakon Povorke koja je održana pod sloganom "Ima izać". Cisterne RAD-a tada su već bile u Titovoj ulici i prije nego je skup okončan. 

Kako god bilo, u Trojki su podijelili poslove. Ministar Hadžiahmetović pere, premijer Edin Forto je paradirao...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.