open-navfaktor-logo
search
Predviđeni i sastanci
Predsjednica Mehanizma Tribunala sutkinja Santana na komemoraciji u Srebrenici
Predsjednica Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove (Mehanizam), sutkinja Graciela Gatti Santana, doputovat će u Bosnu i Hercegovinu radi učešća u nizu događaja povodom komemoracije i obilježavanja 27. godišnjice genocida u Srebrenici, objavio je Mehanizam Tribunala. 
07.07.2022. u 20:03
get url
text

Predsjednica Gatti Santana će u nedjelju, 10. jula učestvovati na međunarodnoj konferenciji pod nazivom “Srebreničke heroine” u Memorijalnom centru Srebrenica u Potočarima, gdje će imati uvodnu riječ.

Predsjednica Mehanizma će u ponedjeljak, 11. jula, učestvovati na komemoraciji koja se održava u Memorijalnom centru Srebrenica u Potočarima, zajedno sa nizom drugih visokih međunarodnih i domaćih zvanica.

Ona će također u utorak, 12. jula u Sarajevu učestvovati na diplomatskom brifingu za članove diplomatske zajednice akreditirane u BiH i predstavnike međunarodnih organizacija, gdje će dati najnovije informacije o trenutnim aktivnostima i prioritetima Mehanizma.

Gatti Santana će se također sastati sa nizom visokih zvaničnika, predstavnicima organizacija žrtava i drugima tokom boravka u BiH.

To će biti prva posjeta predsjednice Mehanizma Triibunala Gatti Santane regionu bivše Jugoslavije otkako je preuzela dužnost  1. jula 2022. godine. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.