open-navfaktor-logo
search
Ponovo blokada
Predsjednik Kluba Srba: Do daljnjeg nećemo učestvovati u radu Parlamenta BiH
Predsjednik Kluba Srba u Zastupničkom domu parlamenta Bosne i Hercegovine Čedomir Stojanović izjavio je da ovaj klub do daljeg neće učestvovati u radu Parlamenta.
19.04.2023. u 20:26
get url
text

VEZANI TEKST - Zastupnici iz RS-a napustili sjednicu Parlamenta BiH zbog zajedničke izjave o državnoj imovini

Kako je naveo, "postupat će jedinstveno i u dogovoru sa ostalim predstavnicima Srba".

Stojanović je ovo izjavio nakon što su parlamentarci iz Republike Srpske danas napustili jednicu kao izraz nezadovoljstva zajedničkom izjavom probosanskih stranaka o državnoj imovini.

Naglasio je da je to prvenstveno razlog nezadovoljstva.

Kao drugi razlog za napuštanje sjednice, Stojanović je naveo "neprimjereno, neprofesionalno i uvredljivo ponašanje Denisa Zvizdića (NiP), koji je predsjedavao sjednicom, prema zastupnicima iz RS-a te tolerisanje neprihvatljivog ponašanja drugih parlamentaraca".

S obzirom na to da se ovim napuštanjem sjednice nametnulo pitanje da li će uslijediti nova blokada državnih institucija po odluci političara iz RS-a ova izjava Stojanovića ukazuje da bi se to moglo obistiniti.

Važno je istaći i to da je SNSD koji je na državnom nivou u vlasti sa HDZ-om, SDP-om, NiP-om i NS-om, prijetio da bi se to moglo desiti.

Podsjećamo, zajedničku izjavu su potpisali članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović (SDP) i Željko Komšić (DF), predsjednik SDA Bakir Izetbegović, predsjednik NiP-a Elmedin Konaković, predsjednik Naše stranke Edin Forto, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, predsjednik NES-a Nermin Ogrešević te predsjednik SBiH-a Semir Efendić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.