open-navfaktor-logo
search
Lasta i slobodan stil
Prelijepo okruženje: U Jajcu održani skokovi s vodopada Plive
U Jajcu su održani Šesti međunarodni takmičarski skokovi s vodopada rijeke Plive, a za titulu najboljeg skakača natjecalo se 30 takmičara i BiH i država regije, javlja Anadolu Agency (AA).
14.08.2021. u 21:32
get url
text

Vodopad Plive u Jajcu, visok više od 20 metara, ugostio je jedinstvenu sportsko-turističku manifestaciju Međunarodnih takmičarskih skokova s vodopada, nakon godine pauze prouzrokovane pandemijom COVID-19.

Organizator ovogodišnjih skokova je Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, saopćeno je iz općine Jajce, koja je pokrovitelj manifestacije.

Takmičarski dio skokova je u stilu "lasta", a u revijalnom dijelu skakači nastupaju u tzv. slobodnom stilu. Prema izjavama profesionalnih skakača visinskih skokova iz SAD-a, Kolumbije, Njemačke, Danske i drugih zemalja, koji su imali priliku skakati s vodopada u Jajcu, skokovi u Jajcu spadaju u najizazovnija, ali i najljepša mjesta za skakanje. Posebna je draž za skakače skakati s prirodnog vodopada smještenog u središtu historijskog grada Jajca.

Sve aktivnosti provedene su na otvorenom, uz poduzimanje i neophodnih epidemioloških mjera u skladu s preporukama nadležnih organa.

{$galerijaFotografija}

 

jajce-skokovi (2).jpg
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.