open-navfaktor-logo
search
Burni protesti
Premijer Uk: Bitno je da su građani dobili vodu, loše je što su radovi na popravci trajali malo duže
U Kantonu Sarajevo od četiri sata ujutro u nedjelju do jutros 70 posto domaćinstava nije imalo vodu. U neke dijelove grada stigla je tek oko šest sati u ponedjeljak, a građani su zbog toga burno protestvovali.
12.02.2024. u 14:46
get url
text
Nihad Uk
Nihad Uk

VEZANI TEKST - Veći dio Sarajeva još bez vode: Vodovod objasnio šta rade na terenu, građanima onemogućili komentare na Facebooku

Dok su iz ViK-a pozivali na strpljenje na svojoj oficijelnoj stranici na Facebooku, građani Sarajeva negodovali su i zamjerali im što su baš nedjelju odabrali za radove. Na ViK-ovu Facebook objavu nizali su se komentari u negativnom tonu, zbog čega su administratori stranice ubrzo ukinuli mogućnost komentarisanja.

Evo šta je o tome rekao kantonalni premijer Nermin Uk na na press konferenciji na kojoj se govorilo o urbanističkom planu KS.

- Morali smo zamijeniti cijev koja je na izvorištu Bačevo postavljena još 1973. godine. Drago mi je da se krenulo u krpljenje te cijevi. Bitno je da je došla voda, a što su radovi na popravci trajali malo duže, to je loše. Cijevi su bile u jako lošem stanju. Ove godine Vlada KS iz posebnog granta koji je predviđen za rekonstrukciju i kanalizaciju će biti izdvojeno 2,5 miliona maraka. To će biti rekonstrukcija osnovne temeljne cijevi. To je bitno uraditi kako u narednih pet godina ne bismo ugrozili vodosnadbijevanje Kantona Sarajevo. Rekonstrukcije ove godine neće ugroziti dotok vode – pojasnio je premijer Uk.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.