open-navfaktor-logo
search
Odlučeno
Produženo važenje elektronskih zdravstvenih knjižica u KS
Uvažavajući potrebe osiguranika, Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo je, na prijedlog menadžmenta, donio odluku o produženju važenja elektronskih zdravstvenih knjižica (EZK) na period do 31. decembra 2023. godine. 
30.08.2022. u 11:59
get url
text

Dakle, svim osiguranicima kojima elektronske zdravstvene knjižice ističu prije 31. decembra 2023. godine, važenje EZK će biti produženo do navedenog datuma.     

Svi novi osiguranici, kao i osiguranici kojima se postojeće EZK oštete ili ih izgube, u svakom momentu imaju pravo podnijeti zahtjev za reizdavanje ovog važnog zdravstvenog dokumenta u najbližu poslovnicu Zavoda. 

VEZANI TEKST - Osiguranicima u KS elektronske zdravstvene knjižice važit će i u narednoj 2023. godini

Menadžment i radnici Zavoda su u potpunosti opredijeljeni da osiguranicima obezbijede uslove za što jednostavniji pristup uslugama zdravstvene zaštite.   

Fokus na olakšavanju pristupa pravima, ali i približavanju i upoznavanju sa pravima koja im pripadaju Zavod će zadržati i u narednom periodu, zbog čega pozivamo naše osiguranike i predstavnike medija da aktivno prate web stranicu Zavoda, saopćila je Služba za protokol i press KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.