open-navfaktor-logo
search
Podrška ministrici
Sindikalac Ibrahim Dedić o Saudinu Sivri: Provodi samovolju, željan medijske pažnje
AUTOR: Autor: Faktor
18.04.2024. u 10:18
get url
text
Udruženje Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo (SSOOIO) podržava izmjene Pedagoških standarda i pozdravlja, kako navode, hrabru odluku ministrice za odgoj i obrazovanje KS Naide Hota-Muminović "da konačno stavi tačku na niz nedostataka i nezakonitosti koje su bile dio ranijih Pedagoških standarda".
- SSOOIO osluškuje i prati ogorčene reakcije roditelja u KS i zabrinuti smo blagom reakcijom Vlade KS i nadležnog Ministarstva koji su morali promptno reagirati kako bi zaštili prva djece na odgoj i obrazovanje - navodi se, između ostalog  u saopćenju, koje potpisuje predsjednik Udruženja, profesor Ibrahim Dedić.
On navodi da dugi niz godina Saudin Sivro "samoprozvani sindikalac, koji nije predsjednik ničega, provodi samovolju i uživa u anarhističnoj ulozi sindikalnog vođe željnog medijske pažnje".
- SSOOIO upozorava roditelje, Vladu KS, resorno Ministarstvo da je na sceni nezakonito djelovanje i da svojim postupcima samozvani sindikalac umanjuje šanse uposlenih u predškolskim ustanovama i osnovnim školama da kroz dijalog dođu do najboljih rješenja u Pedagoškim standardima - navodi se u saopćenju.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.