open-navfaktor-logo
search
Saopćenje SDA Zenica
Pukovnik HVO-a sa liste Fuada Kasumovića bio je kod Milanovića zajedno s ratnim zločincima
Kada je prošle godine u aprilu Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, organizirao prijem za penzionisane oficire i ratne zapovjednike Hrvatskog vijeća odbrane (HVO), među njima su se našli i neki koji su kandidati na oktobarskim izborima u Bosni i Hercegovini.
20.09.2022. u 13:06
get url
text

VEZANI TEKST - Dobitnici ratnih priznanja ARBiH poručili "sapundžiji" Milanoviću: Hrvatska je izvršila agresiju na RBiH

Na listi "Bosanskohercegovačka inicijativa - Fuad Kasumović" (BHI-KF) za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona, i to u samom vrhu, na broju pet, nalazi se ime penzionisanog pukovnika HVO-a Vinka Marića iz Žepča.

Marić je jedan od onih koji su prisustvovali prijemu, a na kojem se kako je saopćeno tada iz Ureda predsjednika Hrvatske, razgovaralo i o BiH, tačnije prisutni su "pozdravili dosljednost predsjednika Milanovića u stavu o konstitutivnosti Hrvata u Bosni i Hercegovini". Bh. javnosti su Milanovićevi stavovi po tom pitanju više nego poznati.

- Kasumovićev pulen prisustvovao je prijemu kod predsjednika RH Zorana Milanovića, dokazanog bosnofoba, negatora genocida u Srebrenici i vjernog saveznika Milorada Dodika, rame uz rame sa haškim osuđenikom Tihomirom Blaškićem i drugim oficirima HVO-a Ljubom Ćesićem Rojsom, Ivicom Primorcem, Ilijom Vrlićem…., koji su u ime paradržave Herceg-Bosne nanijeli toliko zla Bošnjacima.

VEZANI TEKST - Milanović o posjeti Dodiku: Takvo je vrijeme; O negiranju genocida: Problem što je informacija izašla u javnost

Građani 2. oktobra imaju priliku da, glasom za listu BHI-KF, pomognu pukovniku Mariću da uđe u Skupštinu ili da najstrožije kazne licemjernu politiku Fuada Kasumovića, njegovu sumnjivu ratnu prošlost i ratne pajdaše - saopćili su iz SDA Zenica.

Kasumović je najavio da, kao nosilac liste, neće prihvatiti skupštinski mandat, tako da je izvjesno da bi pukovnik Marić mogao biti izabran, i to glasovima Bošnjaka – stoji u saopštenju.

Na sastanku s Milanovićem u Uredu predsjednika tada su učestvovali, između ostalih, ratni zapovjednik ZP Vitez i ratni NGS HVO-a penzionisani general Tihomir Blaškić, koji je osuđen na devet godina zatvora zbog ratnog zločina, penzionisani general HVO-a i brigadni general HV-a Ivica Primorac, ratni zapovjednik ZP Bosanska Posavina penzionisani general Đuro Matuzović, kojem se sudi za ratne zločine, ratni zapovjednik Druge brigade tzv. HVO u Mostaru Ilija Vrljić, koji je pod sumnjom za počinjenje ratnih zločina, ratni zapovjednik zrakoplovstva HVO-a penzionisani brigadir Nedeljko Perić...

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.