open-navfaktor-logo
search
Odgovor Mađarima
Pusić: Muslimani iz BiH su Evropljani, problem su Dodik i Čović
Milorad Dodik i Dragan Čović su ti koji su problem i koji dezintegrišu Bosnu i Hercegovinu, kazala je Vesna Pusić, bivša ministrica vanjskih i evropskih poslova Hrvatske reagirajući na izjavu Zoltana Kovacsa, glasnogovornika mađarskog premijera Viktora Orbana, da je izazov sa Bosnom kako integrirati zemlju sa dva miliona muslimana.
21.12.2021. u 22:23
get url
text

VEZANI TEKST - Mađarskoj sporno šta će sa zemljom sa dva miliona muslimana

- Samo neko ko ne zna ništa o Bosni i Hercegovini može to reći. Bosanskohercegovački muslimani su integrirani Evropljani i živi dokaz da je islam i evropska religija.

Oni očigledno nisu problem. Dodik i Čović su ti koji su problem i koji dezintegrišu BiH – napisala je Pusić na Twitteru.

Naime, mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da je njegova administracija protiv uvođenja sankcija članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku koje je predložila Njemačka.

- Definitivno treba da spriječimo ove sankcije. Pogrešan stav, pogrešan ton i na obzoru se loše piše. Zapadni Balkan treba da bude integrisan u EU i mora im se pružiti pomoć - naglasio je Orban na press konferenciji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.