open-navfaktor-logo
search
Sastanak
Ramo Isak podržao kandidaturu Irfana Čengića za načelnika Općine Stari Grad
Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak je sa delegatom u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH i zastupnikom u Skupštini Kantona Sarajevo Irfanom Čengićem razgovarao o unapređenju stanja sigurnosti.
05.07.2023. u 14:41
get url
text

Čengić i vijećnik u Gradskom vijeću Sarajeva i Općinskom vijeću Stari Grad Vedad Deljković pozdravili su aktivnosti koje poduzima ministar Isak na unapređenju stanja u oblasti sigurnosti.

Istakli su da su evidentne pozitivne promjene od kojih su posebno ukazali na važnost donošenja Zakona o policijskim službenicima i Zakona o unutrašnjim poslovima u Federaciji BiH, a za koje je ministar Isak već pokrenuo aktivnosti na njihovoj izradi.

Razgovarano je i o kandidaturi Irfana Čengića za načelnika Općine Stari Grad, a ministar Isak dao je podršku Čengiću za kojeg smatra da bi časno, pošteno i sposobno obavljao dužnosti načelnika.

Ministar Isak smatra kako je Čengić kroz svoje političko djelovanje dokazao da je sposoban da obavlja funkciju načenika.

Na sastanku je zaključeno kako je za stvaranje boljeg i sigurnijeg ambijenta u Bosni i Hercegovini ključna saradnja predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću FMUP-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.