open-navfaktor-logo
search
Vanredna sjednica
Rektor Škrijelj: Senat UNSA sa 30 glasova izglasao je poništenje doktorata Sebiji Izetbegović
Senat UNSA sa 30 glasova "za" danas je na vanrednoj sjednici izglasao poništenje doktorata direktorici Kliničkog centra UNSA, Sebiji Izetbegović. Protiv ove odluke bilo je šest članova Senata, dva su bila suzdržana, a deset je bilo odsutno, kazao je na pres-konferenciji rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj.
13.04.2023. u 14:20
get url
text
FOTO: Faktor

Članovi Senata razmatrali su izvještaj Kantonalne uprave za inspekcijske poslove koji se odnosi na doktorat direktorice KCUS-a, i oni su, kako je naglasio Škrijelj, donijeli odluku "da se njemu daje saglasnost da postupi po nadležnosti inspekcije". 

VEZANI TEKST - Politički rat koji se prelio na UNSA: Rektor Škrijelj prkosi jednoglasnom stavu profesora Medicinskog fakulteta

Škrijelj je danas više puta istakao i da Sebija Izetbegović nije jedini krivac za situaciju u kojoj se našla, već da su krivci i neke osobe koje su rukovodile Medicinskim fakultetom u prošlosti.

- Sve što se dogodilo sa Sebijom Izetbegović, nije samo kriva imenovana nego i rukovodstvo tadašnje na Medicinskom fakultetu. To je posao tužilaštva. Mi ne možemo da se bavimo krivičnom i prekršajnom odgovornošću - naglaiso je Škrijelj. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.