open-navfaktor-logo
search
Sniper Alley Photo
Ruše se laži mašinerije iz RS-a: Sa spiska obrisana imena troje ubijene sarajevske djece
Republički centar za istraživanje rata i ratnih zločina, prema kojima je "u općinama Srpskog Sarajeva, tokom rata stradalo 106 djece" izbrisao je sa liste imena troje djece koja su ubijena sa položaja VRS-a tokom opsade Sarajeva, a srpska propagandna mašinerija ih je svrstala u "djecu žrtve koju je ubila Armija RBiH".  
10.08.2023. u 19:35
get url
text

Sniper Alley Photo je otkrio da se na toj listi nalaze Marko Lukić (11 godina), Mirjana Malešević (16 godina), Damir Dodik (17 godina), Igor Malešević (8 godina), Danijel Kovačević (16 godina) i Vitomir Soknić (17 godina).

- Tri imena sa spiska obrisana. Ako već pratiti i čitate onda obrišite i ove brojeve ali prije svega obrišite i ostala imena. Link. Na spisku više nema pokojnih Marka, Damira i Igora. Njihovi redni brojevi su još uvijek u sistemu - objavljeno je na Twitter nalogu Sniper Alley Photo. 

Kada se uđe na ovaj link, i provjeri u bazi podataka vidi se da su izbrisana imena ubijenih Marka Lukića, Damira Dodika i Igora Maleševića, ali su kako je to skrenuo pažnju Džemil Hodžić, autor projekta Sniper Alley Photo, ostali redni brojevi. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.