open-navfaktor-logo
search
Situacija je dramatična
Ružnić: Prirodna nesreća u cijelom USK, Vlada TK, Lendin kabinet, Crveni križ FBiH..., ponudili pomoć, Vlada FBiH još nije
Situacija u Unsko-sanskom kantonu je dramatična. Nakon što su zbog obilnih padavina Sanski Most, Bihać i Bosanska Krupa proglasili stanje prirodne nesreće, pridružili su im se i Cazin i Velika Kladuša. 
17.05.2023. u 10:04
get url
text

VEZANI TEKST - Nikšić: Vlada FBiH prati situaciju u poplavljenim područjima

Danas u 11 sati zasjeda štab Civililne zaštite USK. Premijer ovog kantona Mustafa Ružnić kazao je za Faktor kako će biti proglašeno stanje prirodne nepogode na području cijelog kantona.

Ružnić navodi da su svi njihovi timovi civilne zaštite, policija kao i Crveni križ na terenu gdje pružaju maksimalnu podršku građaanima.

Premijer USK kazao je i ko im je prvi protekao u pomoć, a čija je podrška, nažalost, izostala. 

VEZANI TEKST - Poplave u Krajini: Najteže na području Bihaća, vodostaji u Sanskom Mostu ponovo rastu

- Crveni križ FBiH ponudio je motorne pumpe i sve druge neophodne potrepštine u ovim uvjetima, također konzerviranu hranu i vodu. Federalna uprava civilne zaštite stavila je dva tima na raspolaganje. Kabinet potpredsjednika Federacije Refika Lande stavio se na raspolaganje kao i Vlada Tuzlanskog kantona na čelu sa premijerom. Oni su prvi ponudili pomoć - kazao je Ružnić. 

Dodaje kako će danas, nakon što kantonalni Štab civilne zaštite napravi kompletnu informaciju tražiti pomoć i ostalih nivoa shodno potrebama koje dobijaju s terena.

- Iz Vlade Federacije nam se još niko nije javio niti ponudio pomoć - ističe Ružnić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.