open-navfaktor-logo
search
O napadu na Face TV
Šabanović: Revolucionari, pravac NiP; Hadžifejzoviću, očekujemo da se obrušiš na "Dininog bota"
Haris Šabanović, predsjednik Asocijacije mladih SDA i član Predsjedništva stranke, komentirao je prijetnje uposlenicima Face TV-a i vlasniku te medijske kuće Senadu Hadžifejzoviću. Zbog prijetnji je uhapšen Abdulah Hajdarević, zvani Dado (1981.), nastanjen u Sarajevu.
29.05.2021. u 14:51
get url
text

Šabanovićevu reakciju prenosimo u cijelosti. 

- Neprijatno me jutros iznenadi vijest da je sinoć nepoznata osoba prijetila novinarima i urednicima FACE TV-a, prije svega Senadu Hadžifejzoviću. Kako pišu mediji, izvjesni Abdulah Hajdarević je došao pred sjedište FACE TV-a u Bosmal City Centru u Sarajevu i to tokom emisije "Centralni dnevnik" te prijetio urednicima i novinarima, nakon čega je uhapšen. Događaj koji se svakako mora osuditi, ali moram primijetiti da se radi o vrlo interesantnoj koincidenciji da se tako nešto odvija baš u samom trenutku dok Hadžifejzović preko ekrana poručuje da je svaka kritika njegove neprofesionalnosti ustvari prijetnja... i to ni manje ni više već od "Bakira i Sebije"!

VEZANI TEKST - Ovo je muškarac koji je prijetio Senadu Hadžifejzoviću

Pomalo tragikomični upad izvjesnog Hajdarevića se dešava baš onda kada je raskrinkan i demantovan, i to uživo što bi se reklo, jedan od serijskih Hadžifejzovićevih medijskih nasrtaja na lični i profesionalni integritet profesorice Izetbegović.

Još je interesantnije da su neki mediji, poput "Dnevnog avaza", prenijeli da je Hajdarević pokušao ući u prostorije FACE TV-a navodno govoreći kako nosi "Pozdrav od Sebije Izetbegović"! Kakve li sretne okolnosti! Kakvog li tajminga! U toku nekoliko sati riješen slučaj. Međutim, kada se pogledaju Hajdarovićevi Facebook profili čini se da je ova osoba prije svega veliki simpatizer Naroda i pravde, naročito Elmedina Dine Konakovića, sa kojim se čak i slikao u prisnom zagrljaju.

To se baš i ne uklapa u narativ koji se pokušava kreirati - o ugroženim medijskim superstarima koji se osjećaju nesigurno jer se žrtve njihove medijske hajke usuđuju braniti. To i ne ide baš u prilog dehumanizaciji istomišljenika kao nekih "SDA botova" koji prijete jer navedena osoba očito nije pristalica SDA. Da sve zaudara na još jednu provokaciju i false-flag operaciju svjedoči i to što su u ekspresnom roku sa već poznatih adresa (poput Ivane Marić) stigle najave o organizovanju protesta podrške "ugroženom Senadu Hadžifejzoviću" a poučeni svakim sličnim protestima, od pokušaja državnog udara 2014. godine do danas, valjda već svi vrlo dobro znamo šta to znači i šta se time hoće postići.

Međutim, pošto se nisu udostojili objaviti slike s profila Abdulaha Hajdarevića na kojima se nalazi ispred stranačkih prostorija Naroda i pravde i u zagrljaju sa Elmedinom Konakovićem, sada znaju gdje im može biti mjesto okupljanja i protesta.

Revolucionari, pravac Narod i pravda. Senade Hadžifejzoviću, očekujemo da se večeras obrušiš na "Dininog bota". Eto, barem to, kada se već ne baviš razotkrivanjem podmuklih i antidržavnih akcija pobornika tzv. Herceg-Bosne koju pokušavaju ovih dana vratiti na mala vrata. Ja kao predsjednik Asocijacije mladih SDA tvrdim da moja stranka, čak i kada bi htjela, nema vremena da se bavi nekim "armijama botova" jer imamo preče izazove – odbrana zemlje od agresivnih secesionističkih politika i razvoj Bosne i Hercegovine. Iako pokušavate da nas oslabite i da nam oduzmete vitalnu energiju potrebnu za političku borbu protiv subverzivaca – nikako da naučite "da se mi nikada nećemo umoriti".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.