open-navfaktor-logo
search
Pokret za državu
Salkić dao ponudu opoziciji u RS-u kako zaustaviti Dodika: Mijatović kandidat za delegata Doma naroda BiH
Početkom decembra bit će održana sjednica Narodne skupštine RS-a na kojoj će biti izabrano pet delegata za Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.
16.11.2022. u 18:13
get url
text

VEZANI TEKST - Salkić: Naša stranka nije htjela u Pokret za državu, a sad nam drže lekcije o Dodiku i Domu naroda BiH

Svog kandidata za delegata imat će i Pokret za državu, a to je kako nezvanično saznaje Faktor, Vojin Mijatović.  

Ramiz Salkić, zastupnik Pokreta za državu na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici NSRS-a, ponudio je opozicionim strankama u entitetskoj skupštini koje zajedno imaju 25 zastupnika da podrže kandidata Pokreta za Dom naroda BiH kako SNSD ne bi imao četiri delegata.

- Gospodine Vukanoviću, vaša lista je osvojila oko 30.000 glasova, a SDA oko 250.000 glasova i nemoje se sikirati za glasače SDA niti za glasače Pokreta za državu. Imate ponudu. Mi imamo pet, vi imate četiri, PDP osam zastupnika. Glasajte za našeg kandidata za delegata za Dom naroda BiH i SNSD neće imati četiri delegata, legitimnog Srbina iz Banja Luke kojeg će predložiti legitimno izabran srpski zastupnik u našem klubu. Do vas je.

Nemojte spočitavati nama da smo mi nešto krivi. Zašto? Zato jer vi niste spremni biti alterantiva. Želite biti isto što i ova vlast. Smatrate da je jedino legitmno da podržimo vašeg kandidata, jer nije legitimno da podržite našeg kandidata, jer ne osjećate da smo mi ovdje jednaki, ravnopravni i da imamo ista prava – poručio je Salkić zastupniku Nebojši Vukanoviću tokom rasprave o izboru delegata za Dom naroda BiH.

Najžešći i najglasniji kritičari Pokreta za državu dolaze iz Naše stranke koja uz Narod i pravdu nije željela biti dijelom ove probosanske političke reprezentacije od deset stranaka.

Prednjači Damir Arnaut, koji nakon što je unaprijed optužio Pokret za državu da će biti jedini krivac ako Milorad Dodik bude imao četiri delegata u Domu naroda BiH, a nakon što je obznanjeno da će Pokret imati svog kandidata, krenuo sa novim spinovanjem da je to ustvari put da se SNSD-u da četvrti delegat. Pridružio mu se Nebojša Vukanović sa gotovo istovijetnom pričom.

I Arnaut i Vukanović dobili su od Salkića kvalitetan i žestok odgovor, a opozicija u RS-u otvorenu ponudu.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.