open-navfaktor-logo
search
Prekinuti diskriminaciju
Salkić o učešću Pokreta za državu u vlasti u RS-u: Dosadašnje poruke nisu ohrabrujuće
Ramiz Salkić, zastupnik u Narodnoj skupštini bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska iz Pokreta za državu, izjavio je danas da nisu dobili bilo kakve pozive za razgovore, a ukoliko ga dobiju tada će odlučiti hoće li se odazvati i iznijeti zahtjeve.
15.11.2022. u 15:51
get url
text

- Ono što je do sada rađeno i poruke koje čujemo danas, jučer i ovih dana nisu ohrabrujuće. Mi smo tu da ostvarimo svoje izborne ciljeve a to je da se prekine diskriminacija građana u ovom entitetu da svi imaju jednaka prava i jednake mogućnosti da se poštuju odluke Ustavnog suda, generalno sudova i ako je vlast spremna na tako nešto mi smo tu - rekao je Salkić.

Na pitanje novinara o najavi opozicionih stranaka o bojkotu polaganja zakletve predsjednika RS-a Milorada Dodika, Salkić je kazao:

- Predsjednik RS-a šalje takve poruke, ako je on spreman da izađe sa intoniranja himne države BiH šta da očekuje, da neko njega poštuje? Kako sijete, tako žanjete.

U Banjoj Luci je u toku konstitutivna sjednica Narodne skupštine RS-a na kojoj su novoizabrani zastupnici položili zakletvu, a za predsjednika Narodne skupštine RS izabran je Nenad Stevandić iz stranke Ujedinjena Srpska (US) kojeg su predložile stranke vladajuće koalicije u tom entitetu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.