open-navfaktor-logo
search
Odgovorio Dodiku
Salkić: Snovi o dvije srpske države na Balkanu bili su i ostaju samo snovi, RS nikad neće biti ništa drugo do BiH
Republika Srpska nije dobra ni za Srbe ni za Srbiju, jer predstavlja direktnu poveznicu bosanskih Srba, ali i Srbije, sa onima koji su presuđeni za udruženi zločinački poduhvat i genocid, kaže Ramiz Salkić, potpredsjednik RS-a kao odgovor članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Miloradu Dodiku.
03.07.2022. u 16:14
get url
text

- Posebno zbog činjenice što današnje političke vođe bosanskih Srba insistiraju na provođenju ideja i ostvarenju neostvarenih ratnih ciljeva o ujedinjenju bosanskih Srba i Srbije u jednu državu. Ovo je sasvim dovoljan razlog za poduzimanje aktivnosti svakog savjesnog državljanina Bosne i Hercegovine da se ovakve retrogradne snage demokratski poraze i pošalju u prošlost, tamo gdje borave i njihovi ideolozi - poručuje Salkić.

VEZANI TEKST - Dodik ne odustaje: BiH je cilj muslimana, ovo treba da bude vijek srpskog ujedinjenja, državnog i nacionalnog

Dodaje kako snovi o dvije srpske države na Balkanu su bili i ostaju samo snovi, a "dio Bosne i Hercegovine koji se neopravdano zove RS nikad neće biti ništa drugo do Bosna i Hercegovina".

On ističe da ako se šta treba mijenjati onda je to ime ovog entiteta.

- Zbog činjenice da je naziv entiteta izvor sistemske diskriminacije, kršenja ljudskih prava i sloboda građana ovog entiteta koji nisu Srbi pravoslavci. Sve dok postoji ovakav naziv entiteta Bošnjaci, Hrvati i svi drugi građani koji nisu Srbi biće diskriminirani i neće moći ostvariti svoja prava zagarantovana Ustavom Bosne i Hercegovine. Naša je obaveza da zagovaramo i radimo na eliminaciji svih posljedica progona i genocida kao ključnih preduvjeta normalizaciju stanja u Bosni i Hercegovini - zaključuje Salkić.

 

 

Rs nije dobra ni za Srbe ni za Srbiju, jer predstavlja direktnu poveznicu bosanskih Srba, ali i Srbije, sa onima koji su...

Posted by Ramiz Salkić on Sunday, July 3, 2022

Naime, Dodik je danas na Kozari, na obilježavanju 80-godišnjice bitke za Kozaru tokom Drugog svjetskog rata, poručio da u političkom procesu Republiku Srpsku treba pripremati za odlučujuću odluku jer BiH, kako je naglasio, nije dobra ni za Republiku Srpsku ni za Srbe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.