open-navfaktor-logo
search
Nije ovlašten
Šarović: Dodik bi da pomoću bojkota izbora ostane na vlasti
Cilj bojkota izbora o kojem govori Milorad Dodik je da on i njegova stranka na taj način pokušaju ostati na vlasti, izjavio je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.  
06.12.2021. u 19:39
get url
text

On je poručio da Dodik nema pravo da u ime RS-a i njenih institucija govori o tako krupnim političkim pitanjima jer ga za to niko nije ovlastio.

- Dodik sada govori da će zloupotrijebiti resurse kao što su domovi kultura i škole. U ime koga on to govori, jer on ne može da to kaže u ime institucija, nego samo u ime SNSD-a. Neprihvatljivo je da to govori u ime cijele RS jer u njoj postoje i neke druge političke snage koje drugačije razmišljaju kada je u pitanju izborni proces - kazao je Šarović.

On navodi da sadašnji izborni zakon odgovara vladajućem SNSD-u jer podstiče izborne krađe, zloupotrebe, korupciju i prekrajanje izborne volje građana.

- Mi smatramo da izbore treba održati jer bojkot bi samo ostavio Dodika na vlasti što jeste njegov cilj. Takva njegova kombinatorika je nešto što mi nećemo podržati na bilo koji način i zbog toga on ne može govoriti u ime RS-a - istakao je Šarović.

On je poručio Dodiku da prestane sa predstavljanjem na koje po funkciji koju obavlja nema pravo, saopćio je SDS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.