open-navfaktor-logo
search
Predsjednik SDS-a
Šarović: Naručeni izvještaj MUP-a ne može sakriti da se u Banjoj Luci desio narod
Naručeni policijski izvještaj kojim se govori o navodnom broju prisutnih na jučerašnjem skupu opozicije, neprofesionalno izvještavanje RTRS-a i arogantne izjave Milorada Dodika o našim jasnim zahtjevima s protesta, ne mogu da umanje činjenicu da se jučer u Banjoj Luci desio narod koji neće posustati dok se naši zahtjevi ne ispune - istakao je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS).
03.10.2021. u 18:45
get url
text

- Jasno je da još od jučer popodne vladajući SNSD-e, uz pomoć Radio-televizije Republike Srpske, pokušava da umanji razmjere našeg skupa. Jutros se tome pridružio i MUP kroz izvještaj o broju prisutnih na skupu. Sve rade da minimalizuju narodne zahtjeve iznesene na skupu kao i činjenicu da se juče desio jedan od najvećih protesta u Banjoj Luci u proteklih nekoliko godina - poručio je Šarović.

- Laž je jedina konstanta ovog režima što potvrđuje i činjenica da dosad nisu pružili nijedan konkretan niti validan odgovor na brojne dokaze o njihovim kriminalnim radnjama i isporukama tehničkog gasa bolnicama u Republici Srpskoj - dodaje Šarović.

On kaže da je bolje za vlast da, umjesto što pokušava da minimalizuje skup, počne da radi na realizaciji zaključaka koje su lideri opozicije i građani jučer iznijeli na Trgu Krajine.

- Očekujemo i uključenje BN televizije u MUH-A i ostavke ključnih ljudi zdravstva prema rokovima koje smo jučer isporučili vlasti. U protivnom, protesti će se nastaviti pa će režim opet morati lažima da zavarava sam sebe jer narod više ne može - zaključio je Šarović, saopćio je Sektor za politiku i medije SDS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.