open-navfaktor-logo
search
Još bez stava
Sastali se Radončić i Nikšić: SDP u subotu, a SBB u ponedjeljak o Izetbegovićevom prijedlogu
Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a i Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, razgovarali su danas o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regionu.
28.10.2021. u 11:39
get url
text

Posebna tačka susreta se odnosila i na dolazak i susrete, koji će se održati sa specijalnim predstavnikom Sjedinjenih Američkih Država za izbornu reformu u BiH Matthew Palmerom i direktoricom pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelinom Eichhorst, saopćeno je iz saveza za bolju budućnost (SBB) BiH. 

Kako se navodi u saopćenju, zajednički je stav da je u ovom trenutku najvažnije iznaći rješenja koja su optimalna za budućnost BiH i da novonastalu i veoma tešku situaciju ne treba koristi na poznati način, da se ispred državnih u prvi plan stavljaju kalkulantski stranački i lični interesi.

- Također, zaključeno je i da medijsko plasiranje i davanje ponuda zajedničkog potpisivanja pojedinih izjava, bez prethodnih međustranačkih susreta i detaljnih razgovora, nisu produktivan i očekivan pristup.

Ipak, i pored toga, na organima ove dvije stranke će se razgovarati o ponuđenoj Izjavi koju je jučer objavila SDA. SDP je već saopćio da će na svom Glavnom odboru, koji se održava u subotu, dati svoje zvanično izjašnjenje, a SBB će u ponedjeljak, nakon Kolegija predsjednika, učiniti isto - navodi se u saopćenju SBB-a.

Dodaje se da će "SDP i SBB već poznata političko-pravna stajališta u vezi izmjena Izbornog zakona nastaviti zagovarati u susretima sa predstavnicima međunarodne zajednice i, što je najvažnije, u Parlamentarnoj Skupštini Bosne i Hercegovine".

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.