open-navfaktor-logo
search
"Diplomatska blamaža"
Sattler na sastanku s rukovodstvom Vlade i Skupštine TK pitao: Gdje je opozicija?
Šef Delegacije Evropske Unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler posjetio je danas Tuzlanski kanton, gdje je na temu evropskih integracija razgovarao s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti TK.
07.03.2024. u 22:02
get url
text

Prije nego što je održao govor u Skupštini TK upriličio je posjetu Vladi i Skupštini TK, gdje su ga dočekali premijer TK Irfan Halilagić, predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović, te zamjenici predsjednika Skupštine Boris Krešić i Lejla Vuković.

Iz SDP-a su se večeras oglasili saopćenjem za javnost u kojem navode kako je rukovodstvo Vlade i Skupštine trebalo pozvati i šefove klubova zastupnika iz reda opozicije na sastanak, što je primijetio Sattler koji je u jednom trenutku ljutito upitao: "Gdje je opozicija?", na što oni, kako navode iz SDP-a, nisu dali odgovor.

 

- Naučili smo od strane vlasti u Tuzlanskom kantonu da uzurpiraju i privatiziraju sve što pripada građanima Tuzlanskog katona (...) ali da žele privatizovati i razgovore sa delegacijom Evropske unije se nismo nadali.

Itekako smo svjesni da su ovim potezom Halilagić i Vujović htjeli izbjeći da šef delegacije EU od predstavnika opozicije čuje istinu o tome kako se vlada u Tuzlanskom kantonu, o nezakonitim imenovanjima, korupcijskim radnjama, opstruiranju tendera na UKC-u Tuzla, devastaciji javnih dobara i drugim nelegalnim radnjama - naveli su iz KO SDP-a TK.

Dodali su kako smatraju "da je ovo velika diplomatska blamaža premijera Halilagića i predsjednika Skupštine TK Vujovića, kojim je nanesena šteta ugledu najmnogoljudnijeg kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.