open-navfaktor-logo
search
Turković sa princom
Saudijci spremni pomoći BiH u nabavci vakcina
Ministri vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije Bisera Turković i njegovo visočanstvo princ Fejsal bin Farhan bin Abdullah bin Fejsal bin Farhan Al Saud razgovarali su danas u Rijadu o odnosima dvije prijateljske zemlje te o borbi protiv posljedica pandemije.
22.03.2021. u 15:28
get url
text

Ministrica Turković je upoznala domaćina sa problemima sa kojima se BiH suočava u pogledu međunarodnog mehanizma nabavke vakcina te otežanog pristupa spasonosnim dozama vakcina na svjetskom tržištu. Princ Farhan Al Saud je izrazio spremnost da Kraljevina Saudijska Arabija pomogne u tom pogledu.

Tokom dužeg susreta konstatirano je da BiH i Kraljevina Saudijska Arabija imaju snažne veze, ali da postoji značajan prostor za unapređenje, posebno u oblasti ekonomije. Dogovoren je nastavak razgovora na tehničkom nivou kako bi se olakšala ekonomska saradnja. Ministrica Turković je posebno izrazila zahvalnost Kraljevini Saudijskoj Arabiji na pomoći koju je ova zemlja pružila BiH tokom ratnog i perioda obnove, saopćio je MVPBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.