open-navfaktor-logo
search
Održana press konferencija
SBB počeo kampanju posjetom porodilištu u Bihaću
Delegacija s predsjednikom Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudinom Radončićem na čelu danas je posjetila Kantonalnu bolnicu "Dr. Irfan Ljubijankić" i porodilište u okviru ove zdravstvene ustanove.
02.09.2022. u 12:34
get url
text

Nakon posjete bolnici održana je pres-konferencija na kojoj je Radončić rekao:

- Mi smo danas posjetom porodilištu u bolnici u Krajini praktično počeli izbornu kampanju SBB-a. To smo uradili zato što smatramo da je borba za budućnost Bosne i Hercegovine borba za natalitet, za rađanje novih života, za hrabre majke koje će imati što više djece i za odgovornu politiku koja će znati da, nakon 25 godina beznađa, osigura perspektivu za Bosnu i Hercegovinu i ostanak naših ljudi koji u rijekama napuštaju Bosnu i Hercegovinu.

Dodao je da SBB, odnosno Savez za bolju budućnost BiH u ovu kampanju ulazi veoma ambiciozno.

- Pokazalo se da su naše ekonomske ideje, razvojne ideje, regionalne ideje, ideje tolerancije, suživota, razgovora, dijaloga, širenje utjecaja bošnjačkog političkog faktora i Bosne i Hercegovine, dobile potpunu rehabilitaciju. Građani znaju šta su im za 25 godina dale, omogućile, obećale i šta su im slagale stranke na vlasti i u tom smislu sam potpuno siguran da će Savez za bolju budućnost BiH napraviti najbolji rezultat do sada i da ćemo prvi put biti lideri pozitivnih procesa koji će Bosnu i Hercegovinu odvesti u NATO prije svega, a onda i ka Evropskoj uniji - rekao je Radončić i dodao:

- Naša poruka je kratka, moramo biti društvo jednake šanse, moramo se boriti za naše vrijednosti, moramo štititi naše vrijednosti, podjela Bosne i Hercegovine ne dolazi u obzir. Pobijedit ćemo i separatizam Milorada Dodika, pokušaj da se napravi treći entitet i pokušaje da neko majorizira onoga drugoga i mislimo da je to politika koja odgovara našem sloganu "Pametna Bosna i Hercegovina".

Na kraju, zanimljivo je da su prilikom posjete specijalnom odjelu bolnice ljekari Fahrudinu Radončiću pokazali mobilni inkubator koji je on donirao nakon poznatog požara u ovoj bolnici i u šali su mu rekli da ga zovu "Fahrin inkubator", kao i da postoji "Džekin inkubator" jer su njih dvojica prvi donirali tada najneophodniju opremu za porodilište KB "Dr. Irfan Ljubijankić", saopćio je SBB.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.