open-navfaktor-logo
search
Nakon otvaranja centra HP-a
SDA: Nikšić opet pristao da bude HDZ-ov cvjetni dekor; nema pravo ponižavati funkciju premijera FBiH
Premijeru nije zasmetalo to što je u ukupnom ambijentu bio tek drugorazredni gost HNS-a i Dragana Čovića, ali ni to što preduzeće koje je u većinskom vlasništvu FBiH - dakle svih građana – nosi ime po jednom narodu i što ga blagosilja katolički svećenik.
AUTOR: Faktor
27.06.2024. u 14:33
get url
text
Stranka demokratske akcije (SDA) reagirala je na način otvaranja centra Hrvatske pošte Mostar, kojem je prisustvovao premijer FBiH Nermin Nikšić (lider SDP-a).
Centar ove kompanije, koja je u većinskom vlasništvu FBiH, otvoren je uz blagoslov svećenika, a centralna ličnost u presijecanju vrpce bio je predsjednik HDZ-a Dragan Čović, trenutno predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.
- Servilan odnos kojeg predstavnici Trojke imaju prema SNSD-u i HDZ-u iz dana u dan poprima nove oblike. Osim u praktičnom pogledu, kada im predaje cijele sektore, ispunjava njihove političke ciljeve i objeručke podržava njihova kadrovska rješenja, Trojka takav odnos pokazuje i na pitanjima nacionalnog ponosa.
Šampion pristajanja na ponižavajući odnos postaje nametnuti federalni premijer Nermin Nikšić.
Nakon nedavno održanog Mostarskog sajma, na kojem je bio tek usputni gost na ćošku stola, Nikšić je jučer – opet u Mostaru – pristao da ponovo bude HDZ-ov cvjetni dekor na otvaranju prostorija "Hrvatske pošte".
Premijeru FBiH nije zasmetalo to što je u ukupnom ambijentu bio tek drugorazredni gost Hrvatskog narodnog sabora i Dragana Čovića, ali ni to što preduzeće koje je u većinskom vlasništvu Federacije BiH - dakle svih građana – nosi ime po jednom narodu i što ga blagosilja katolički svećenik.
Iako se vrlo često znao grubo obračunavati sa Islamskom zajednicom i njihovim navodnim "miješanjem u politiku", Nikšić ovaj put ne samo da se nije pobunio zbog očiglednog miješanja vjere i politike, već mu nije smetao ni blagoslov katoličkog svećenika.
Nikšić može pogaziti sve principe koje je ranije javno proklamirao, pa i one o građanskoj i sekularnoj državi, ima čak pravo i na lično samoponižavanje, ali nema pravo da ponižava funkciju federalnog premijera jer time ponižava sve građana Federacije BiH - saopćeno je iz SDA.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.