open-navfaktor-logo
search
Reakcija
SDA Sarajevo: Konaković ponudom poraženoj gradonačelnici Visokog potvrdio da trguje radnim mjestima u KS
Obećanje šefa Naroda i pravde Elmedina Konakovića da će pronaći radno mjesto u institucijama vlasti za bivšu gradonačelnicu Visokog Amru Babić, ukoliko ona pristupi njegovoj stranci, savršeno ilustrira njegov odnos prema javnom dobru i stranačkom zapošljavanju, saopćio je Kantonalni odbor SDA Sarajevo.
12.02.2021. u 11:36
get url
text

- Ovaj put je Konaković taj odnos potvrdio javno, ponudivši u Dnevniku D Federalne televizije radno mjesto bivšoj gradonačelnici Visokog pod uvjetom da postane članica Naroda i pravde. Tako bi Babić odustala od zatraženog "bijelog hljeba", budžet građana Kantona Sarajevo bi dobio još jedno opterećenje, a Narod i pravda novu časnu, hrabru, poštenu i sposobnu članicu, kako šef te stranke tradicionalno titulira svoje kadrove - ističu u saopćenju. 

Trgovina radnim mjestima u institucijama vlasti Kantona Sarajevo, dodaju, Konakovićeva je praksa još od osnivanja vlastite stranke, od koje, očigledno, nema namjeru odustati ni u periodu pandemije koronavirusa. 

- Da će vlast koju predvodi Narod i pravda nastaviti sa stranačkim zapošljavanjem i pogodovanjem podobnim kadrovima, potvrđuju deseci saglasnosti za potpisivanje netransparentnih ugovora o djelu već u prvim danima mandata Vlade Kantona Sarajevo - navode iz KO SDA Sarajevo.

Dodaju da u međuvremenu Konaković i vlast koju on predvodi građanima obećavaju usvajanje zakona o zabrani nepotizma i stranačkog zapošljavanja.

- Isto zakonsko rješenje su predlagali i u prvoj godini mandata. U tom periodu nisu napisali nijedno njegovo slovo, ali su budžet Kantona Sarajevo opteretili sa više od 700 novih uposlenika, među kojima su uglavnom stranački kadrovi, sestre, supruge i prijatelji zvaničnika vladajućih stranaka - zaključuju iz KO SDA Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.