open-navfaktor-logo
search
Nakon pritisaka
SDP se napokon sjetio da bi trebali smijenti Izeta Ramića i Zarfu Dupovac
Ovo nije prvi slučaj da se SDP-u "omakne" imenovanje na javne funkcije osuđivanih kadrova u vlastitim redovima
22.11.2019. u 16:20
get url
text

S obzirom da su javnosti predočene informacije o haotičnom stanju u Zavodu za zaštitu djece i omladine Pazarić, te teških klasifikacija koje se odnose na Izeta Ramića i Zarfu Dupovac, Općinska organizacija SDP BiH Hadžići će večeras na hitnoj sjednici Općinskog odbora  zatražiti smjenu imenovanih na javnim funkcijama koje obnašaju. Saopćeno je to danas iz SDP-a. 

-Svjesni da još uvijek postoji mogućnost da nismo u potpunosti 'očistili svoje redove' od pojedinaca koji ne mogu učestvovati u izgradnji boljeg društva, iskazujemo svoju opredijeljenost da na isti način postupimo prema svima koji toga nisu dostojni, bez izuzetka - stoji u saopćenju. 

SDP je tek nakon posljednjih informacija u vezi sa Zavodom Pazarić i nakon što su SDA, DF i SBB tražili od Vlade KS smjenu bivše direktorice Pazarića iz UO "Sarajevo-šume", Zarfe Dupovac, osjetila potrebu da se na ovaj način pozabavi pitanjem pozicija vlastitih kadrova. O Ramiću i Dupovac mediji su i ranije pisali, pa i prije nekoliko sedmica. Dupovac je i pravomoćno osuđivana upravo zbog zloupotreba u Pazariću, što je poznato već godinama. 

VEZANI TEKSTSDA, DF i SBB traže od Vlade KS smjenu bivše direktorice Pazarića iz UO "Sarajevo-šume"

Ovo nije prvi slučaj da se SDP-u "omakne" imenovanje na javne funkcije osuđivanih kadrova u vlastitim redovima. Podsjetimo, jedano od takvih imenovanja je i imenovanje Envera Zornića na poziciju direktora u Toplanama Sarajevo. 

Ramića je 11. novembra ove godine na konferenciji za medije spominjao i direktor Zavoda Pazarić Redžep Salić.

VEZANI TEKSTDirektor "Pazarića": Novcem Zavoda gradili su privatne kuće, umjesto ploče postavljen rigips, otkrio imena

Također, kako je ranije obzananjeno, tokom istrage kriminala u Zavodu Pazarić posljednjih sedmica, jedan od zaposlenika na poziciji stolara inspektorima je ispričao da je "po nalogu šefa Izeta Ramića išao na Grbavicu u direktorov stan, gdje je obavljao poslove rušenja zidova, keramike, stolarije, parketa i odvoženja šute".

-Ove navedene radove sam obavljao u toku radnog vremena. lšao sam službenim vozilom, odvozio štićenike u ispomoć navodi se u izjavi zaposlenika Zavoda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.