open-navfaktor-logo
search
Advokat pojasnio događaj
Senad Pećanin doveo sina u Opću bolnicu na pregled, onda je došlo do incidenta, posla bilo i za policiju
U Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" desio se novi incident između pacijenata i uposlenika bolnice, u kojem je učestvovao sarajevski advokat, bivši novinar i urednik Senad Pećanin. Na kraju je uviđaj izvršila i policija.
27.03.2023. u 13:00
get url
text

Snimak na kojem se vidi samo dio ove situacije u Općoj bolnici Faktoru je poslao čitatelj.

Pojašnjenje cijele situacije za Faktor dao je upravo advokat Pećanin, koji je objasnio šta se sinoć dešavalo u Općoj bolnici.

VEZANI TEKST - Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" donijela odluku o pomoćnici direktora nakon skandaloznog snimka

- Sve se desilo sinoć, mislim oko ponoći. Sin mi je teško povrijedio nogu na košarci i odveo sam ga u Urgentni centar Opće bolnice, gdje su mi tražili uputnicu. Naravno, odgovorio sam da nemam i da sin ima užasne bolove i da mu je noga otekla. Uputili su me da idem u Hitnu pomoć po uputnicu i onda da se vratim da mu pomognu.

Zamolio sam ih da mu ukažu pomoć, a da ću ja odmah otići po uputnicu u Hitnu pomoć. Oni nisu pristali i rekli su mi da sin mora ići sa mnom – govori na početku razgovora za Faktor Senad Pećanin.

Sarajevski advokat ističe da je sina odveo u Hitnu pomoć iako je imao velike bolove i opet su se vratili u Opću bolnicu.

- Kada sam se vratio ušao sam kod doktorice i tamo je bila sestra koja je bila tu i kada smo prvi put došli. Tražio sam da se predstavi. Doktorica se upetljala i rekla da nema razloga da mi se predstavlja. Ja sam insistirao. Ako razgovara policajac ili vatrogasac, oni se predstave. Bilo koja službena osoba ima tu dužnost. Ona je rekla da se ne mora predstaviti. Pošto nije htjela da se predstavi, ja sam rekao da ću ih uslikati. I slikao sam njih dvije. Ona je zvala policiju i rekla da neće pružiti pomoć dok ne dođe policija. Rekao sam joj da je dužna da pruži pomoć, a da ću ja čekati policiju. Ona to nije htjela uraditi i rekla mi je da sam drzak i bezobrazan.

Odgovorio sam joj istom mjerom i rekao da su sramota za profesiju. Rekla mi je da radi čitav dan. Objasnio sam joj da i ja radim svoj posao čitav dan iako je nedjelja. I ona i ja radimo za platu i rekao sam joj ako joj se ne radi, ne mora raditi. Razlika između mene i nje je što ja od svog poreza plaćam njenu platu, a ona ne plaća moju. Ona je počela da viče i vrijeđa.

Moje se dijete u bolovima previjalo, ligamenti su stradali i dijete je čekalo 15-20 minuta da mu se ukaže pomoć. Stigla je i policija koja je korektno uradila svoj posao i uzela moju izjavu, kao i od sina i ostalih svjedoka. Nakon svega stavili su mu gips na nogu – kazao je na kraju Pećanin.

Faktor je komentar na ovu situaciju zatražio i od Opće bolnice. Ukoliko dobijemo odgovor naknadno ćemo ga objaviti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.