open-navfaktor-logo
search
Zahtjev Vraniću
Sindikati: I prosvjetne radnike u KS uvrstiti na listu prioriteta za vakcinisanje
Samostalni sindikat osnovnog odgoja i obrazovanja FBiH, Kantonalni odbor Kantona Sarajevo i Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH, Kantonalni odbor Kantona Sarajevo podnijeli su zahtjev ministru zdravstva Kantona Sarajevo Harisu Vraniću da se prosvjetni radnici uvrste na listu prioriteta za vakcinisanje.
02.04.2021. u 10:23
get url
text

- Upućujemo vam zahtjev da se na listu prioriteta za vakcinisanje protiv COVID-19 uvrstite radnike u djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja na području KS kao prioritetna skupina, na dobrovoljnoj bazi. Očekujemo pozitivan odgovor – navodi se u zahtjevu koji potpisuje Saudin Sivro, predsjednik Sindikata.

Faruk Bešlić, predsjednik Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH, Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, također je u zahtjevu ministru Vraniću naveo da traže "da se na listu prioriteta za vakcinisanje protiv COVID-19 uvrste radnici zaposleni u djelatnosti srednjeg obrazovanja i kulture na području KS kao prioritetna skupina, na dobrovoljnoj bazi".

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.