open-navfaktor-logo
search
Udruženje poslodavaca
Smailbegović: Ne organiziramo odlazak na vakcinaciju u Srbiju, i dalje vjerujemo Vladi FBiH
Vakcinisanje bh. građana protiv koronavirusa u susjednoj Republici Srbiji ponovo je aktuelno, međutim prema riječima Adnana Smailbegovića, predsjednika Udruženja poslodavaca u FBiH, ovo Udruženje nije organiziralo bilo kakav vid odlaska naših radnika na vakcinaciju u susjednu državu.
09.06.2021. u 16:20
get url
text

Selimbegović naglašava kako oni još vjeruju da će Vlada Federacije BiH, odnosno, država uspjeti nabaviti potrebne količine vakcina.

VEZANI TEKST - Smailbegović: Čekamo poteze Vlade FBiH za vakcine pa da se nakačimo na njihovu kompoziciju

- Vrlo je moguće da pojedine firme prave neke aranžmane za vakcinaciju uposlenika u susjednoj nam Srbiji, ali to je pojedinačno, na nivou firmi, kompanija, mi nismo tu ništa zaista inicirali niti organizirali. To je na nivou kompanija. Mi se i dalje nadamo da će ipak ova Vlada FBiH i ova država nešto uraditi da nabavi vakcine, da se vakcinišemo svi. Ne znam, da vam pravo kažem, nadamo se da će doći nešto vakcina u narednim danima, pa da će se moći prije tog nekog vala kojeg najavljuju na jesen, vakcinisati - govori nam Smailbegović.

Upitali smo kako komentira potez pojedinih poslodavaca koji su za svoje uposlenike organizirali prijevoz u Srbiju da se vakcinišu i revakcinišu.

- Pa šta da se radi, ako ovdje nemaju mogućnost, ljudi sebi traže rješenje, alternativu za vakcinaciju. To je razumljivo. Mislim da sada već nije problem novca kod nabavke vakcina, već da se nabavi, to našima ne polazi za rukom, ali mi smo i dalje pri toj opciji - kazao nam je Smailbegović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.