open-navfaktor-logo
search
Istočno Sarajevo
SNSD-ovci iz državne vlasti na sastanku o napuštanju institucija BiH, u prvi red zasjeo direktor SIPA-e Ćulum
Ukoliko se nastave provokacije (visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini) Christiana Schmidta, jedan od odgovora bit će povlačenje iz institucija Bosne i Hercegovine, izjavio je zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Staša Košarac, nakon sastanka u Istočnom Sarajevu srpskih predstavnika u Vijeću ministara i agencijama na nivou BiH.
12.09.2023. u 13:52
get url
text

- Sudski proces protiv predsjednika RS-a Milorada Dodika svi su okvalifikovali kao politički - istakao je Košarac u Istočnom Sarajevu nakon sastanka predstavnika RS-a koji rade u institucijama Bosne i Hercegovine.

On je rekao da je uzrok svih problema u BiH Christian Schmidt, koji je "nelegalno izabran".

Košarac je naveo da je zaključak današnjeg sastanka da se slijedi politika RS-a te da se politika u institucijama BiH sprovodi onako kako je definisana u RS-u.

Ministar finansija i trezora u Vijeću ministara Srđan Amidžić poručio je da predstavnici RS-a u institucijama BiHneće dozvoliti ni na jedan način da bude ugrožena pozicija RS-a, a to sasvim sigurno neće biti na štetu Bošnjaka i Hrvata, piše RTRS.

On je rekao da su protekla dešavanja poruka i partnerima u vlasti na nivou BiH iz Federacije BiH, naglašavajući da, ukoliko postoji problem u jednom dijelu BiH, on neće nestati ukoliko ga drugi ignorišu.

Košarac je istakao da Schmidt i "kolektivni Zapad" moraju da razumiju da su stvari koje rade u BiH neprihvatljive polovini zemlje i da ona na takav način ne može funkcionisati.

Među zvaničnicima SNSD-a u državnoj vlasti u prvi red na sastanku u Istočnom Sarajevu je zasjeo direktor SIPA-e Darko Ćulum.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.