open-navfaktor-logo
search
Slučaj "Gavrankapetanović"
Šta se desilo sa krivičnom prijavom Konakovića protiv Rimca?
Konaković je prijavu podnio Državnoj agenciji za istragu i zaštitu (SIPA) nakon što je Rimac ponovo odbio dati saglasnost za imenovanje prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića za generalnog direktora KCUS-a
AUTOR: A. S.
31.05.2024. u 08:11
get url
text
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković početkom aprila podnio je krivičnu prijavu protiv federalnog ministra zdravstva Nediljka Rimca.
Konaković je prijavu podnio Državnoj agenciji za istragu i zaštitu (SIPA) nakon što je Rimac ponovo odbio dati saglasnost za imenovanje prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića za generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).
Kako je prošlo skoro dva mjeseca, Državnu Agenciju za istrage i zaštitu smo upitali - šta se dogodilo sa krivičnom prijavom ministra Konakovića?
Iz SIPA-e je jučer stigao odgovor u kojem su naveli "da su krivičnu prijavu ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića protiv Nediljka Rimca, federelnog ministra zdravstva, dostavili Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na nadležno postupanje".
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.