open-navfaktor-logo
search
Zastupnik SDA
Zahiragić tvrdi: U 2022. TVSA nije prenosila nijednu press konferenciju MVP-a, a poslije uživo je pratila svaku
U 2022. godini u ogromnom broju emisija Polis kad u su pitanju samostalna gostovanja bili su zastupnici, ministri... koji dolaze iz redova Trojke, a u samo dva navrata iz opozicije, ističe Zahiragić
AUTOR: A. Dr.
29.05.2024. u 17:45
get url
text
Haris Zahiragić
Haris Zahiragić
Tokom rasprave u Skupštini Kantona Sarajevo u nastavku 11. sjednice o Izvještaju o poslovanju Javnog preduzeća Televizija Kantona Sarajevo za 2022. godinu zastupnik Stranke demokratske akcije Haris Zahiragić naveo je kako TVSA u ogromnoj mjeri u svojoj programskoj šemi preferira zastupnike i ministre Trojke (Socijaldemokratska partija, Narod i pravda i Naša stranka).
- U 2022. TVSA nije prenosila nijednu pres konferenciju Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine (tadašnja ministrica je bila Bisera Turković iz SDA, op. a.), niti je uopće izvještavala.
Zato je u protekloj godini i u 2024. prenosila svaku press konferenciju ministra Elmedina Konakovića. Znači, ne samo da je TVSA postala režimski medij, već je PR režima - tvrdi Zahiragić. 
Također, Zahiragić je iznio podatke koje se tiču strukture gostiju u emisiji Polis na TVSA.
- U 2022. godini u ogromnom broju emisija Polis kad u su pitanju samostalna gostovanja bili su zastupnici, ministri... koji dolaze iz redova Trojke, a u samo dva navrata iz opozicije. Prvi samostalni nastup nekog iz opozicije bilo je gostovanje člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, čelnika Demokratske fronte. Kasnije je gostovao i Semir Efendić, predsjednik Stranke za BiH kada su ga htjeli u ovu priču u izdaji, ali se hvala Bogu izvukao.
Prije, ali i poslije njega po nekoliko puta su gostovali Elmedin Konaković, Edin Forto, Adnan Šteta... Bio je u više navrata i Damir Arnaut, ali što je bio, bio je, nakon njegovog javno izrečenog stava s imenovanjem Marina Vukoje u Ustavni sud Bosne i Hercegovine  - poručio je Zahiragić.
Nakon rasprave pristupilo se glasanju. Izvještaj o poslovanju TVSA za 2022. nije usvojen, da bi predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić (Narod i pravda) ubrzo prekinuo sjednicu.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.