open-navfaktor-logo
search
JP Sarajevo
Šta se može projicirati na fasadi Vijećnice, ko određuje šta je primjereno i koliko to košta?
Na sarajevskoj Vijećnici je prije nekoliko dana projicirana vizual i čestitka jedne bh. kompanije, što je izazvalo i negativne reakcije korisnika društvenih mreža.
30.11.2022. u 13:32
get url
text

Šta se sve može postaviti na Vijećnicu i ko određuje kriterije?

Pojašnjenje smo dobili iz JP Sarajevo na čijem je čelu Bakir Hadžiomerović, javnog preduzeća zaduženog za upravljanje, zaštitu i održavanje objekata Grada Sarajeva, među kojima je i Vijećnica.

- U Gradskoj vijećnici je 23. novembra održan događaj svečanog obilježavanja 25. godišnjice kompanije Orbico, povodom čega je projiciran i vizual na fasadi Gradske vijećnice. Projekcije su u skladu sa cjenovnikom JP Sarajevo d.o.o. koji je utvrđen Odlukom Nadzornog odbora od 24.5.2019. godine, te se realiziraju na zahtjev klijenta. U skladu s spomenutom odlukom, od 2019. godine do danas realizirane su brojne projekcije komercijalnog karaktera. Cijena projekcije komercijalnog sadržaja na fasadi Gradske vijećnice u skladu sa spomenutim cjenovnikom je 1.000 KM + PDV – rekli su za Faktor iz JP Sarajevo.

Iz ovog javnog preduzeća istakli su da za projekcije koje su komercijalnog karaktera nije potrebna saglasnost Grada Sarajevo, odnosno gradonačelnice.

- Svaki zahtjev za projekciju se pojedinačno cijeni na osnovu uvjeta utvrđenih Odlukom Nadzornog odbora, što u praksi znači da nije moguće odgovoriti pozitivno svakom zahtjevu klijenta, te na Gradskoj vijećnici projicirati sadržaje neprimjerenog karaktera. Napominjemo, finansijsko funkcionisanje Gradske vijećnice nije u vezi s budžetskim (državnim ili gradskim) novcem. Gradska vijećnica je data na upravljanje Javnom preduzeću Sarajevo d.o.o., koje kao savremena organizacija svojim preduzetničkim, inovativnim i menadžerskim aktivnostima ostvaruje održivost i finansijsku stabilnost Vijećnice – kažu iz JP Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.