open-navfaktor-logo
search
Poruka novih snaga
Stanivuković o odluci Inzka: Ovo je najveća moguća katastrofa
Valentin Inzko, Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, nametnuo je dopune o Krivičnom zakonu Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.
23.07.2021. u 15:24
get url
text

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke, rekao je da je ovo najveća moguća katastrofa.

- To je jedan strahovito loš potez. Iako nikad ranije nisam za njegov rad to rekao, za ovaj potez mogu reći da je kukavički. Pokazujete neku vrstu hrabrosti prije nego što odete. Mislim da je to veoma loše i može tenzije dodatno produbiti, to nikako nije dobro za Republiku Srspku i za naš narod. Bilo koja vrsta nametanja nije dobra, da mi neko nameće mišljenje ili pogled na historiju, to je za mene pogubno i štetno. Bilo koja vrsta prisiljavanja u BiH pokazala se kao veoma loša po cijelu Bosnu i Hercegovinu - rekao je Stanivuković na pitanje novinarke Buke.

Dodaje da ne vidi da je ta vrsta odluke, koja odmah stupa na snagu, sprovodiva.

- Prvi kažem da ću nastaviti da imam svoje mišljenje ma kakva god cijena toga bila. Niko me ne može strpati u zatvor, ni krivično goniti jer određene procese gledam za svoj narod onako kako to vidim. Određene stvari u prošlosti ću vidjeti onako kako ja to vidim, onako kako sam ja učio i imam pravo na to, a ne da mi neko nekim zakonom nameće moje mišljenje i pogled na historiju - istakao je Stanivuković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.