open-navfaktor-logo
search
Afera "Kisik"
Stanivuković objavio nove dokaze: Čađin zahtjev odbila i SNSD-ova direktorica Agencije za lijekove BiH
Zahtjev firme TGT Tehnogas iz Laktaša, čiji je direktor Stanislav Čađo, za promet lijekova na veliko odbijen je još 2015. godine kada je na čelu Agencije za lijekove Bosne i Hercegovine bila direktorica Nataša Grubiša, kadar SNSD-a.
02.10.2021. u 11:10
get url
text

Objavio je to na društvenim mrežama gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, koji tvrdi da je došao u posjed novih dokaza o tome. U Rješenju kojim je odbijen Čađin zahtjev iz 2014. godine navodi se da su istekli svi rokovi da firma dostavi potrebnu dokumentaciju.

– Direktorica Nataša Grubiša iz SNSD-a koja je bila na čelu Agencije za lijekove od 2009. do 2015. godine nedvosmisleno jasno tada nije dozvolila firmi na čijem je čelu Čađo velepromet lijekova, o čemu svjedoči i dokument – poručio je Stanivuković.

Znajući sve to, Čađo, odnosno TGT Tehnogas je, tvrdi on, ipak nastavio da prometuje nedozvoljen, nelegalan i neprovjeren kisik.

– Još jedan dokaz za hapšenje Čađe, Đajića, Šeranića i ostalih odgovornih – napisao je Stanivuković uz fotografiju dokumenta iz 2015. godine.

Stanivuković je prošle sedmice pokrenuo aferu "Kisik" iznoseći optužbe o zloupotrebama, odnosno tvrdeći da je firma TGT Laktaši UKC-u RS-a isporučivala tehnički umjesto medicinskog kisika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.