open-navfaktor-logo
search
Čubrilović saopćio
Stigao Dodikov zahtjev za veto, da li će NSRS podržati odbijanje agremana njemačkom ambasadoru
Кabinet predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića danas je zaprimio zahtjev člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika za održavanje sjednice parlamenta na kojoj bi zastupnici trebalo da se izjasne o Izjavi člana Predsjedništva kojom se davanje agremana ambasadoru Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini, koja je usvojena bez konsenzusa proglašava veoma štetnim po vitalne interese Republike Srpske.
05.09.2022. u 16:35
get url
text

VEZANI TEKST - Bijesni Dodik ima tri dana da razmisli o ulaganju veta, primitivno vrijeđao Džaferovića

- Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine ovu odluku proglasio je veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske i pozvao zastupnike da se izjasne - navedeno je u saopćenju iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Po Ustavu Bosne i Hercegovine, NSRS razmatra Izjavu člana Predsjedništva BiH i ukoliko je deset dana od dana prosljeđivanja potvrdi dvotrećinskom većinom, osporena odluka Predsjedništva ne stupa na snagu.

- Po Poslovniku Narodne skupštine RS, nakon pristiglog zahtjeva člana Predsjedništva BiH, predsjednik Narodne skupštine u narednim danima trebalo bi da zakaže sjednicu Кolegija Narodne skupštine koji bi trebalo da utvrdi termin i dnevni red posebne sjednice Narodne skupštine - stoji u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.