open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Stranka za BiH: Puna podrška gradonačelniku Brčkog Nišiću, iz članstva isključeni Iljazović i Ribić
Stranka za Bosnu i Hercegovinu daje punu podršku Zijadu Nišiću, sadašnjem gradonačelniku Brčko distrikta BiH, te ni na koji način ne podržava pokušaj pet zastupnika Stranke demokratske akcije i dva dosadašnja člana SBiH da Abdulaha Iljazovića kandidiraju za gradonačelnika Brčkog, navodi se u saopćenju ove političke organizacije.
11.08.2023. u 15:14
get url
text

VEZANI TEKST - Burno u Brčkom: SDA i SBiH pokreću smjenu Nišića, kandidat za gradonačelnika Iljazović

- Zbog djelovanja protivno Statutu SBiH, kao i djelovanja mimo saglasnosti organa Stranke, iz članstva se isključuju Iljazović i Bahrija Ribić.

Stranka za BiH je uz gradonačelnika Nišića, kako je to bilo i na samom početku njegovog preuzimanja mandata na poziciju prvog čovjeka Brčko distrikta BiH. Na rad gradonačelnika Nišića iznesene su primjedbe, ali mi smo vidjeli njegove rezultate rada i uvjereni smo u njegovu posvećenost da vodi Brčko distrikt BiH na zadovoljstvo svih građana - istaknuto je u saopćenju SBiH.

Podsjećamo, na današnjoj press konefernciji u Brčkom potvrđeno je da su pet zastupnika SDA i Iljazović i Ribić pokrenuli inicijativu za smjenu Nišića. Istovremeno je objavljeno da je Iljazović kandidat za gradonačelnika.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.