open-navfaktor-logo
search
Predmet Bosna
Stručnjak iz FUP-a svjedok na suđenju Zukiću i ostalima
Sutkinja Tanja Curić je kazala da Sud na osnovu podnesaka ne može ocijeniti stručno mišljenje i da će se po iskazu u sudnici moći vidjeti da li se radi o analizi
16.09.2019. u 11:47
get url
text

U nastavku suđenja za zloupotrebe pri zapošljavanju u javnim preduzećima, sarajevsko Kantonalno tužilaštvo je među materijalnim dokazima uložilo zapisnike o otvaranju privremeno oduzetih predmeta i dokumentacije.

Tužiteljica Nermina Kulenović je pojasnila da se jedan od zapisnika odnosi na predmete oduzete od Amira Zukića, a drugi na Eseda Džananovića, Safeta Bibića i Ramiza Karavdića, ali će na jednom od narednih ročišta, kako je rekla, biti uloženi rokovnici, fotokopije diploma i ceduljice koje su tom prilikom pronađene.

Među dokazima su uložene kopije indeksa i štedne knjižice jednog od saslušanih svjedoka Optužbe.

Sud je donio odluku da se na narednom ročištu u svojstvu stručne osobe sasluša uposlenik Federalne uprave policije (FUP), čemu je Odbrana ranije prigovorala ističući da su u njegovoj analizi korišteni nezakoniti dokazi, nakon što se Tužilaštvo u pisanom podnesku izjasnilo da je njegovo saslušanje predloženo u optužnici.

Sutkinja Tanja Curić je kazala da Sud na osnovu podnesaka ne može ocijeniti stručno mišljenje i da će se po iskazu u sudnici moći vidjeti da li se radi o analizi.

- Sud neće dozvoliti da stručno lice tumači riječi i mišljenja koja su korištena u komunikaciji i porukama - rekla je sutkinja Curić.

Optužnica za nezakonito posredovanje pri zapošljavanju u javnim preduzećima osim Zukića, Bibića, Karavdića i Džananovića tereti još Nedžada i Senada Traku te Asima Sarajlića.

Nastavak suđenja je 30. septembra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.