open-navfaktor-logo
search
Zbog spornih izjava
Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu traži sankcioniranje profesorice Silajdžić
Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu će u ponedjeljak 22. januara dostaviti prijavu Univerziteta u Sarajevu u kojoj traži hitno postupanje Univerziteta u Sarajevu i sankcioniranje profesorice Sabine Silajdžić "radi izjava koje su narušile ugled Univerziteta u Sarajevu i pobudile sumnje u sposobnost adekvatnog izvršavanja obaveza prema povredama Etičkog kodeksa Univerziteta u Sarajevu".
20.01.2024. u 19:15
get url
text

VEZANI TEKST - Silajdžić: U mom srcu 9. januar i 1. mart su u istoj ravni; Dunović: Ja to neću ni slušati

- Dotična profesorica je zatresla javnost svojim izjavama u kojima je poredila 1.mart Dan nezavisnosti BiH i 9. januar tzv dan RS-a kojeg je neustavnim proglasio Ustavni sud BiH - naveli su u prijavi iz SPUS-a.

Iz Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu su dodali kako su izjave Silajdžić naišle na žestoku osudu javnosti među kojima je i studentska populacija, " a onda i roditelji poginulih studenata, rodbina i prijatelji uposlenika, profesora i nenastavnog osoblja koji su svoje živote i zdravlje izgubili braneći Republiku Bosnu i Hercegovinu, tada već međunarodno priznatu državu koja je upravo nakon tog 1. marta izabrala put nezavisnosti".

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.