open-navfaktor-logo
search
U ponedjeljak 24. jula
"Trojka" uputila poziv ZNG i samostalnim zastupnicima: Iz Vlade KS planiraju izbaciti SBiH?
Pokret Za nove generacije zaprimio je poziv stranaka "Trojke" (NiP, SDP, NS) za radni sastanak i razgovor na temu o unaprijeđenju procesa u Skupštini i Vladi Kantona Sarajevo, kao i stabilizaciji političkih prilika, saopćeno je iz ove stranke.
21.07.2023. u 20:23
get url
text

VEZANI TEKST - Oglasio se Pokret "Za nove generacije" o rekonstrukciji Vlade KS, hoće li biti dio nje

- Predstavnici pokreta Za nove generacije potvrđuju prisustvo navedenome sastanku na kojem ćemo prezentirati jasne smjernice i osnovne pretpostavke za potencijalno buduće zajedničko djelovanje u izvršnoj vlasti. Očekujemo da pokrenuti proces bude kratak i efikasan i da rezultira, kako je i navedeno u pozivu, što skorijom stabilizacijom političkih prilika u Kantonu Sarajevo - saopćili su iz ove stranke.

Kako dodaji, sljedeće zvanično medijsko obraćanje političkog pokreta Za nove generacije predviđeno je po okončanju navedenih ovih aktivnosti iniciranih od strane "Trojke".

Poziv su dobili i samostalni zastupnici Admela Hodžić i Redžo Lemezan, a predloženo je da sastanak bude održan 24. jula s početkom u 14 sati.

Hodžić je za Faktor istakla da će se odazvati ovom pozivu.

Mediji su već spekulisali da će doći do rekonstrukcije Vlade KS, odnosno kako će stranke "Trojke" iz vladajuće koalicije izbaciti Stranku za BiH. 

- Vidljivo je da je trenutna vladajuća većina imala i određenih loših kadrovskih rješenja, pa sama ideju o rekonstrukciji Vlade Kantona Sarajevo, sa ili bez ZNG-a, je jedino logično rješenje - prokometarisao je ranije ZNG ove spekulacije.

VEZANI TEKST - Bandić o transferima u Skupštini KS: Znamo koji krugovi Trojke "rade" na zastupnicima

Predsjednik Kluba Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Skupštini Kantona Sarajevo Muamer Bandić u razgovoru za Faktor naveo je tom prilikom kako zna za određene krugove iz "Trojke" koji su isključivo zaduženi za "obavljanje poslova rada na određnim zastupnicima". 

Također i kantonalni ministar iz SBiH Almir Bečarević rekao je ranije kako nemaju informaciju da će biti isključeni iz većine.

Hodžić je nedavno napustila Stranku za Bosnu i Hercegovinu. Zajedno s Lemezanom, koji je ranije napustio Našu stranku, formirala je klub zastupnika u kojem je još Damir Marjanović, jedini zastupnik Pokreta Za nove generacije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.